Praktijk Randolf Smeets Praktijk Randolf Smeets samenwerking  2009-2021 Randolf Smeets Home Persoonlijk verhaal Muziektherapie Diensten Tarieven Samenwerking Downloads Contact
Organisaties en stichtingen waar ik werk en mee samenwerk (huidig en verleden)

In Harmonie, Diest (B)

In Harmonie is een bijzondere groepspraktijk in hartje Diest. Ons team bestaat uit zo’n 15-tal professionals. Je vindt ons in een charmant en beschermd herenhuis. Ieder verhaal wordt hier warm ontvangen en met de grootste zorg omringd. Eén van onze troeven is onze ruime diversiteit in huis. Je kunt bij ons terecht voor wellness, welzijn, gezondheid en workshops. In Harmonie brengt bovendien een leuke mix van klassieke en nieuwe therapievormen. Samen zorgen ze voor een integrale aanpak, waarin lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Hier werk ik op woensdag als muziektherapeut en heb mijn eigen muziekruimte. Meer informatie op de website:

www.huisinharmonie.be 

De Beyart, Maastricht (NL)

De Beyart is een uniek Woonzorgcentrum in hartje Maastricht. Uniek vanuit vele perspectieven: ligging, sfeer, ambiance, de parkachtige omgeving, het hoge niveau van zorg en dienstverlening en niet in de laatste plaats de statige gebouwen.  De Beyart biedt hier zorg aan religieuzen én aan ouderen die zich thuis voelen in de speciale sfeer van rust en geborgenheid. De zorg en dienstverlening richt zich op verzorging, verpleging, thuiszorg en dagopvang waarbij welzijn en spiritualiteit herkenbare elementen zijn. Hier werk ik parttime als muziektherapeut. Meer informatie op de website:

www.debeyart.nl 

PSW, Echt (NL)

PSW (Pedagogisch Sociaal Werk) ondersteunt kinderen en volwassenen die begeleiding nodig hebben bij het richting en inhoud geven aan hun eigen leven. Wij bieden ondersteuning bij wonen, dagbesteding, werken, onderwijs en vrije tijd van kwalitatief hoog niveau. Hier werk ik als muziektherapeut en bezoek cliënten thuis. Meer informatie op de website:

www.psw.nl 

 

Somnium Begeleiding, Heerlen (NL)

De begeleiding van Somnium is gericht op verandering. Verandering vanuit je eigen kracht en kwaliteiten, gericht op wat je zelf graag wilt bereiken in je leven. Eén van onze uitgangspunten is dat ieder mens en elke situatie uniek is. Dat betekent dat bij Somnium iedereen kan rekenen op een eigen aanpak. Die begint met persoonlijk contact en elkaar goed leren kennen, ervoor zorgen dat je je op je gemak, veilig, begrepen en uiteindelijk ook geholpen voelt met de begeleiding die Somnium biedt. Wat wil je graag bereiken, waar ben je goed in, wat is moeilijk voor jou? Samen met jou, maar ook met de mensen om je heen, leggen we zo de basis voor een zorgplan dat je op weg helpt naar zelfstandigheid. Hier heb ik aangepaste muzieklessen gegeven in groepsverband. Meer informatie op de website:

www.somniumonline.nl 

Hogeschool Zuyd, Heerlen (NL)

Zuyd Hogeschool is een ambitieuze hogeschool in het hart van Europa met drie kernactiviteiten: onderwijs voor studenten, onderzoek voor bedrijven en instellingen, en trainingen en opleidingen voor professionals. Sinds jaar en dag staan diverse opleidingen van ons in de top van de keuzegidsen. Dit komt onder andere door de persoonlijke aandacht voor onze studenten en onze relatieve kleinschaligheid. Bovendien werken wij over de grenzen van vakgebieden heen intensief samen met bedrijven, (kennis)instellingen en overheden. Dit, omdat wij ervan overtuigd zijn dat het in de 21e eeuw niet alleen om kennis gaat, maar ook om het vermogen die kennis in praktijk toe te passen. Niet alleen heb ik hier de 4-jarige HBO opleiding creatieve therapie afgerond, maar ook heb ik voor het onderzoeksproject Safe and Sound muziektherapie gegeven aan dementerenden op verschillende locaties. Meer informatie op de website:

www.zuyd.nl 

Stichting MEE, Heerlen (NL)

MEE vindt dat iedereen moet kunnen meedoen, ook mensen met een beperking of een andere kwetsbaarheid. Maar niet iedereen is in staat om dit meedoen voor zichzelf te organiseren. Sommige mensen hebben hiervoor tijdelijk een steuntje in de rug nodig. Zij kunnen een beroep doen op cliëntondersteuning. MEE biedt ook deskundigheids- bevorderingen voor professionals, mantelzorgers en vrijwilligers en participatieprojecten gericht op meedoen mogelijk maken. Hier heb ik workshops gegeven. Meer informatie op de website: www.meezuidlimburg.nl 

Ruggesteun, Heerlen (NL)

Ruggesteun is een vrijwilligersorganisatie met als werkgebied Parkstad Limburg. Ruggesteun biedt in Parkstad ondersteuning aan mantelzorgers (partner, zoon/dochter, vriend, buur) die in de thuissituatie zorgen voor mensen met dementie, (chronisch) langdurig zieken, gehandicapten of mensen die stervende zijn. Hier heb ik workshops gegeven. Meer informatie op de website: www.mantelzorgparkstad.nl/ruggesteun/
Praktijk voor muziektherapie, (muziek) begeleiding, workshops en optredens. Werkzaam in Limburg, zowel Nederland als België. 
eigen muziek:

Pallium Portam, Maastricht (NL)

Zorg op maat in de vorm van verpleging, verzorging, individuele begeleiding, huishoudelijke ondersteuning. Goede zorg is warm, zij komt van harte! In de visie van Pallium gaat zorg om heel de mens, de mens als wezen van geest, ziel en lichaam. Contactgroep voor professionals. Meer informatie op de website: www.palliumportam.nl

Stichting Papageno, Laren (NL)

Stichting Papageno biedt muziektherapie aan huis aan bij autistische kinderen. Muziektherapie zoals die door muziektherapeuten van Stichting Papageno wordt gegeven heeft een zeer positief effect. Omdat de therapie bij voorkeur aan huis wordt gegeven raakt dit het hele gezin. Het haalt kinderen met autisme uit hun isolement, bevordert hun sociale vaardigheden en verbetert de kwaliteit van leven. Muziektherapeuten van Papageno hebben een HBO-opleiding muziektherapie afgerond en in aansluiting daarop een speciale training van Papageno gekregen om met kinderen met autisme en aanverwante beperkingen te kunnen omgaan. Hier heb ik jaren gewerkt als muziektherapeut en gaf muziektherapie bij autistische kinderen aan huis. Meer informatie op de website:

www.stichtingpapageno.nl 

Care4Kidz, Sittard-Geleen (NL)

Care4kidz is een AWBZ-erkende zorgorganisatie, gespecialiseerd in de begeleiding van kinderen, jeugdigen en jong volwassenen met een psychiatrische problematiek, zoals autisme, Pdd - nos gedragsstoornissen, ADHD en hechtingsproblematiek met een intellectuele ondergrens van 70. Hier heb ik jaren gewerkt als muziekbegeleider en kwam bij kinderen en jongeren thuis. Meer informatie op de website:

www.care4kidz.nl 

Samenwerking